google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели гостуването си на Реал Сосиедад с 1:2 в мач от 30-тия кръг на „Ла лига“. Резултатът откри Серхио Рамос от дузпа в 50-тата минута. В 70-тата Бензема отбеляза втори гол за “белия балет”. Крайният резултат бе оформен от Мерино в 83-тата.

Победата помогна на „белия балет“ да се изравни по точки с Барселона и да излезе на първото място във временното класиране на “Премиера дивизион”. Реал Сосиедад остава на 6-та позиция, на пет точки от 4-тия Севиля.

Треньорът на мадридчани Зинедин Зидан направи няколко промени с стартовата си единадесеторка. На терена се появиха Хамес Родригес и Винисиус Жуниор. За колумбиецът това бе първи мач като титуляр от 19-ти октомври насам. В средата на терена Феде Валверде замени Лука Модрич.

Сосиедад заложиха на постройка 4-2-3-1. Зад централния нападател Александър Исак оперираха Микел Оярсабал, Мартин Йодегор и Порту.

Още в първите минути Реал Мадрид натисна. Във 2-рата минута Винисиус бе намерен в наказателното поле и отправи удар с външен фалц от около 10-тина метра, но не успя да уцели вратаря.

В следващите няколко минути домакините стояха доста добре и опасните ситуации пред двамата вратари липсваха.

В 27-тата минута Марсело излъга защитник на домакините и проби до наказателното поле, където се строполи на земята след сблъсък с Оярсабал, но арбитърът подмина ситуацията.

В 33-тата Хамес подаде на Бензема, който шутира силно от наказателното поле, вратарят Алекс Ремиро не успя да я улови, но все пак не се стигна до нищо опасно за домакините.

До почивката, мадридчани натиснаха още по-ожесточени, но Сосиедад не допусна опасно положение пред своята врата.

Само две минути, след началото на второто полувреме, Реал Мадрид получи право да изпълни дузпа. Винисиус надбяга двама бранители на домакините и нахлу в пеналтерията, където бе препънат от Диего Йоренте. С изпълнението се нагърби капитанът Серхио Рамос, който отбеляза 68-ия си гол в „Премиера Дивизион“. Ставайки най-резултатния защитник в първенството.

Реал Сосиедад опита да изравни резултата, но на два пъти Александър Исак не успя да уцели вратата.

В 62-рата Кроос опита много силен удар, който затрудни максимално Ремиро. В ответната атака, домакините стигнаха до две възможности за удар, но и в двата случая, топката бе блокирана от защитник на мадридчани.

В 68-тата домакините разиграха заучено изпълнение на корнер. Топката достигна до Янузай, който с много прецизен удар я прати в мрежата на Куртоа. Попадението обаче бе отменено, тъй като Мерино бе в засада и пречеше на погледа белгийския страж.

Само две минути по-късно Реал Мадрид отбеляза втори гол. Бензема бе оставен непокрит на втора греда, успя да овладее топката и я прати в мрежата на домакините. Реал Сосиедад имаха сериозни претенции за игра с ръка при овладяването на френския нападател. Ситуацията бе разгледана от ВАР и въпреки, че повторенията по-скоро показваха, че Бензема наистина използва ръката си, голът бе зачетен.

В 83-тата Сосиедад върна едно попадение, чрез Мерино. Дани Карвахал не се намеси по най-добрия начин и допусна топката да мине зад гърба му, където нападателят на Сосиедад овладя и с шут от около 8 метра прониза Куртоа.