Реал Мадрид надви Бетис в зрелищен мач на “Бенито Вилямарин”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид записа труден успех с 3:2 над Бетис в двубой от 3-ия кръг на испанската Ла Лига. Мачът на “Естадио Бенито Вилямарин” бе зрелищен, като “Кралският клуб” направи обрат през второто полувреме, за да постигне първата си победа за сезона в испанското първенство.

Федерико Валверде даде аванс на “белия балет” в 14-ата минута, но Бетис обърна до почивката с голове на Манди и Уилям Карвальо. Емерсон си вкара автогол в началото на второто полувреме, а след това бе и изгонен, за да се превърне в големият грешник за домакините. В 82-рата минута Серхио Рамос се разписа от дузпа, за да донесе успеха на “лос бланкос”.

Тимът на Бетис стартира двубоя в схема 4-2-3-1, като на върха на атаката действаше Санабрия, а зад гърба му стартираха Хоакин, Фекир и Каналес.

Гостите от Мадрид започнаха във формация 4-4-2, като нападението на “лос бланкос” бе водено от Лука Йович и Карим Бензема. Като титуляри в средата на терена започнаха Йодеград, Каземиро, Кроос и Валверде, а в защита пред вратаря Куртоа действаха Менди, Рамос, Варан и Карвахал.

Реал Мадрид стартира по-добре срещата и приложи натиск над съперника. В 14-ата минута тимът на Зинедин Зидан откри резултата. Карим Бензема комбинира с Федерико Валверде, който бе на отлична позиция и прати топката в мрежата на Жоел Роблес за 0:1.

Бетис не се притесни от попадението на съперника и започна да организира много добри атаки. В 35-ата минута Айса Манди се разписа с глава за 1:1. Две минути по-късно домакините направиха пълен обрат чрез Уилям Карвальо овладя, който с мощен удар от 18-19 метра прониза Тибо Куртоа – 2:1. Така Бетис се прибра на почивка с гол аванс.

Второто полувреме обаче стартира кошмарно за Бетис, тъй като Емерсон си вкара автогол. В 68-ата минута бранителя пък фауилира откъстващия се сам срещу вратаря Лука Йович и получи червен картон, с което Бетис остана в намален състав.

Атаките на Реал Мадрид се редяха една след друга. При една от тях, в 81-вата минута футболист на домакините игра с ръка в наказателното поле и “белият балет” получи дузпа. Капитанът Серхио Рамос не сгреши от бялата точка и донесе победата на мадридчани, които събраха 4 точки в актива си след два изиграни мача.