Реал Мадрид не може да си позволи голямата заплата на Роналдо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Възнаграждението на португалеца е основната пречка за завръщането му на "Бернабеу"

В момента Кристиано Роналдо получава доста голяма заплата в Ювентус, а това е основната пречка за неговото завръщане в Реал Мадрид, съобщава „AS“. Португалският национал печели по 31 милиона евро нето в “бианконерите”. Той струва 86 милиона евро на година на италианския шампион, като въпросната сума е преди да бъде обложена с данъци.

Финансовото положение на Ювентус пък не е никак добро. Клубът е загубил 113,7 милиона евро през първите шест месеца на тази кампания заради кризата. След като отборът напусна Шампионската лига в 1/8-финалнатa фаза, загубите на “старата госпожа” ще станат още по-големи. През миналата кампания Ювентус бе на загуба в размер на 90 милиона евро. Доста е вероятно клубът да иска да се раздели с Роналдо през лятото, за да подобри финансовото си положение.

Съобщава се, че Роналдо може да се завърне в Реал, но ситуацията е доста сложна. Когато си тръгна от “Сантяго Бернабеу”, Кристиано заработваше по 21 милиона евро нето, което е с 10 милиона по-малко от настоящото му възнаграждение. Сега Реал имаше нужда от 570 млн. евро, за да завърши реконструкцията на стадиона си. От друга страна, доходите на клуба са по-малко в сравнение с предходните години заради пандемията от коронавируса, а с привличането на Еден Азар пък и разходите за заплати в клуба се увеличиха.

Реал Мадрид плаща 448 млн. евро заплати на почти 800 работници, които има в персонала си. При доход от 617 милиона, заплатите надвишават 70% от доходите, което е ограничението, препоръчано от ЕСП. Един от най-скъпоплатeните играчи в тима – Гарет Бейл, има още една година от контракта си. Може би ключът към завръщането на Кристиано ще бъде свързано с напускането на уелсеца, което е доста малко вероятно на този етап.

Ако иска да се завърне в Реал Мадрид, Кристиано ще трябва да намали заплатата си, тъй като ‘белият балет’ не е способен да му плаща заплата от 31 милиона евро нето. Това би струвало на испанския шампион 50 милиона евро бруто.