Реал Мадрид обмисля оферта за един от големите португалски таланти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Флорентино Перес е готов да одобри оферта на стойност 50 милиона евро за подписа на Антонио Силва от Бенфика

Според информация на испанското издание Defensa Central, 19-годишният португалски защитник Антонио Силва е обект на интерес от Реал Мадрид. Президентът на “белия балет” Флорентино Перес е готов да даде 50 милиона евро, за да привлече талантливия централен бранител на Бенфика.

Антонио Силва е най-новата португалска звезда, която превзема футбола във възрастовата си група в Европа. Младежът започна своята младежка кариера в страната си и се присъедини към Бенфика през 2016 г. Талантът влезе в състава на първия отбор през 2022 г. и оттогава напредва с големи успехи. 19-годишният футболист се наложи и в националния отбор на Португалия. Междувременно Силва вече има над 50 участия за тима на Бенфика, записвайки шест гола. Прогресът на играча не остана незабелязан, като привлече вниманието на няколко големи клуба от Стария континент, включително Реал Мадрид.

Интересът на Реал Мадрид към Силва е разбираем, като се има предвид кризата с контузии, която в момента измъчва отбора на Карло Анчелоти. Едер Милитао и Давид Алаба са извън терените и може да се каже, че Антонио Рюдигер е единственият здрав и надежден централен защитник в състава на “Кралския клуб”.

Антонио Силва е важна трансферна цел за “лос бланкос”, които обмислят да подадат оферта на стойност 50 милиона евро, за да го привлекат. Не е ясно дали 50 милиона евро ще са достатъчни на Реал Мадрид, за да си осигури услугите на Силва. Според някои информации се предполага, че 19-годишният португалски национал има освобождаваща клауза на стойност над 100 милиона евро в договора си с Бенфика.