Барселона с изненадващ интерес към вратар на Лас Палмас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците с интерес към Алваро Валес от Лас Палмас

Испанската медия Fichajes излиза с информация, че вратарят на Лас Палмас Алваро Валес е следен от Барселона. Действащите шампиони в Ла Лига търсят резервен страж, тъй като може да се нуждаят от заместник, ако Иняки Пеня напусне.

В битката за подписа на 26-годишния вратар Алваро Валес, тимът на Барселона ще се сблъска със силна конкуренция от Реал Бетис. Валес е прекарал по-голямата част от професионалната си кариера далеч от светлината на прожекторите. Испанецът е кадър на прочутата младежка дивизия на Реал Бетис. Но той стана известен, след като се присъедини към Лас Палмас със свободен трансфер през юли 2018 г.

26-годишният играч проби в резервния отбор на Лас Палмас, преди да стане титуляр за първия отбор година след това. Валес помогна на клуба от Гран Канария да се завърне в Ла Лига миналия сезон и беше изключителен досега през кампанията 2023/24. Въпреки че неговият клуб е десети в таблицата на Примера Дивисион, той им е помогнал да имат втората най-добра защита.

Освен това Валес има най-висок процент спасявания в Ла Лига пред по-известни вратари като Кепа Арисабалага, Ян Облак и Марк-Андре тер Стеген. Така че едва ли е изненадващо, че прогресът на испанския вратар привлича вниманието на клуб като Барселона.

Каталунският гранд има сигурност на вратата от близо десетилетие благодарение на Марк-Андре тер Стеген. Резервният вратар Иняки Пеня обаче може да напусне клуба. Затова каталунският гранд се насочва към Алваро Валес, който би бил добър трансфер.