Рома и Моуриньо се разделят след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалния няма да остане още дълго начело на "вълците"

Рома и Жозе Моуриньо са взели решение да прекратят съвместната си работа, информира италианският журналист Джанлука Ди Марцио. Раздялата между двете страни няма да се случи в близките седмици или месеци, като само много лоши резултати на “вълците” може да доведат до това.

„Джалоросите“ и Специалния са решили контрактът на Моу да не бъде подновяван след края на сезона. Това означава, че през лятото на 2024 г. Жозе Моуриньо ще напусне Рома.

Португалският специалист пое клуба от италианската столица през лятото на 2021 г. Година по-късно Моуриньо имаше основна заслуга Рома да спечели Лигата на конференциите. След края на престоя си на “Стадио Олимпико”, Моуриньо не изключва и възможно оставане в Европа.

Фаворит за мястото на Жозе начело на Рома е Антонио Конте, който в момента е без клуб. През новия сезон ще има сериозни промени в Рома, тъй като спортният директор Тиаго Пинто също напуска клуба.

В момента отборът на Рома е 10-ти в класирането на Серия А. Специалния ще се стреми да изведе отбора до класиране в Европа през настоящата кампания.