Реал Мадрид с атака по главния съдия на дербито с Атлетико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От "Бернабеу" обявиха, че съдията Хавиер Алберола Рохас е главният виновник за загубата

В неделя вечер отборът на Реал Мадрид претърпя първа загуба за сезона, след като отстъпи на Атлетико в градското дерби с 1:3 на “Сивитас Метрополитано”. “Белият балет” не игра на ниво, а от клуба обвиниха за поражението съдията Хавиер Алберола Рохас. Клубната телевизия на “лос бланкос” изтъкна три основни грешки, с които е ощетен Реал Мадрид – първият гол на Атлетико е трябвало да бъде отменен, Хосе Хименес да бъде пратен под душовете и освен това е спестена дузпа в полза на “Кралския клуб” за ръката на Марио Ермосо.

“Говорим за евентуален фаул срещу Джуд Белингам преди първия гол на Атлетико, отмяна на гол на Реал Мадрид, грубо влизане на Хименес, за което реферът не показа червен картон, и игра с ръка на Марио Ермосо в наказателно поле.

Решението да бъде зачетен гола на Мората в 4-ата минута е голяма грешка. Вместо нарушенние в полза на Реал, голът в тяхната врата бе признат. Този гол не трябваше да се появява на таблото, а ВАР дори не прегледа ситуацията.

В 44-ата минута на мача бе отменен гол на Камавинга за засада от Рюдигер, който нямаше участие в атаката. Вина тук има и рефера на ВАР Клос Гомес, който не се намеси в ситуациите. Хименес беше последният защитник пред вратата, но му показаха само жълт картон за нарушението.

В 66-ата минута топката се отби в ръката на Марио Ермосо в наказателното поле, а ситуацията дори не бе прегледана на монитора”, написаха от клубния канал на “белия балет”.