Реал Мадрид с драматичен първи успех в ШЛ, надви Интер у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът Родриго вкара победното попадение за "Кралския клуб"

Отборът на Реал Мадрид победи Интер с 3:2 в драматичен двубой на стадион “Алфредо ди Стефано”, който е част от група В на Шампионска лига. В герой за Реал се превърна младокът Родриго, който вкара победния гол в 80-ата минута. Точни за “лос бланкос” бяха още Бензема и Рамос, а попаденията за “нерадзурите” реализираха Лаутаро Мартинес и Перишич.

Наставникът на домакините Зинедин Зидан заложи на Еден Азар, Бензема и Асенсио в предни позиции, В схемата 4-3-3 в средата на терена действаха Кроос, Каземиро и Валверде. Пред вратаря Тибо Куртоа, френският специалист се довери на Рамос, Варан, Менди и Лукас Васкес.

Интер започна без Ромелу Лукаку, след като белгийският голаджия е контузен. Антонио Конте започна с двама централни нападатели в лицето на Лаутаро и Иван Перишич. На пейката за “нерадзурите” останаха играчи като Алексис и Кристиан Ериксен.

Първият по-добър шанс за гол в мача се откри в 4-ата минута, когато Самир Ханданович спаси шут на Марко Асенсио. Малко след това Валверде стреля покрай вратата на гостите. В следващите минути Интер имаше ддва добри шанс за гол чрез Николо Барела и Лаутаро, но Куртоа бе на ниво при шута на Мартинес, а Барела нацели гредата.

В 23-ата минута Реал можеше да открие резултата чрез Валверде, но ударът на халфа бе неточен. 120 секунди по-късно Реал поведе. Недопустима грешка направи бившият играч на “лос бланкос” Ашраф Хакими. Той се опита да комбинира със свой съотборник, но изведе Карим Бензема на голова позиция и опитният нападател не сбърка за 1:0.

В 33-ата минута Реал Мадрид нанесе втори удар с попадение на Серхио Рамос с глава след центриране от корнер – 2:0.

Радостта на “белия балет” обаче бе кратка и в 35-ата минута Лаутаро Мартинес порази вратата на Куртоа след асистенция на Барела. До края на първата част “синьо-черните” опитаха да изравнят резултата, но все пак Реал се прибра на почивка с гол аванс.

В началото на второто полувреме нямаше интересни ситуации пред двете врати. Чак в 66-ата минута се откри добър шанс пред Лукас Васкес, но той не успя да порази вратата на Ханданович. Две минути по-късно Рафаел Варан не успя да се изтегли за засада и срещу него ес озоваха Лаутаро и Перишич. Двамата нападатели на Интер комбинираха, а Перишич с прецизен изстрел прати топката в мрежата за 2:2.

Интер можеше да поведе на стадион “Алфредо ди Стефано” в 75-ата минута след грешка на Менди, която даде шанс на Лаутаро да отбележи, но аржентинецът бе неточен. Секунди след това пропуск направи и Перишич.

В 80-ата минута Реал Мадрид вкара трети гол чрез появилия се като резерва Родриго. Бразилският младок се разписа след подаване на Винисиус – 3:2.

“Белият балет” задържа аванса си до края на срещата и записа много важен успех в Шампионска лига, с който събра 4 точки в актива си и се изравни с втория в класирането Шахтьор Донецк. Отборът на Интер пък остана на последното 4-то място с 2 точки, докато лидер в групата е Борусия Мьонхенгладбах с 5 пункта.