Реал Мадрид с класика над Селтик на старта на Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Еден Азар замени контузения Бензема и блесна с гол и асистенция

Реал Мадрид започна защитата на трофея в Шампионска лига с победа с 3:0 срещу Селтик в Глазгоу. “Белият балет” изигра не много силно първо полувреме, но след почивката излезе преобразен и с попадения на Винисиус, Лука Модрич и Еден Азар стигна до успеха.

Със спечелените три точки отборът на Реал Мадрид е в челото на група F на Шампионска лига. “Кралският клуб” е големият фаворит в групата и надали ще има проблеми да я спечели, а в другия мач тази вечер Шахтьор Донецк шокира РБ Лайпциг с 4:1 в Германия.

Двубоят не вървеше добре за Реал Мадрид и в 30-ата минута звездата на тима Карим Бензема трябваше да напусне терена поради контузия, като Еден Азар го замени. През първото полувреме Реал успя да отправи само два точни удара, колкото имаха и домакините от Селтик.

“Лос бланкос” започнаха по-силно втората част и в 57-ата минута поведоха. Валверде намери Винисиус на отлична позиция и бразилският нападател прониза Джо Харт за 1:0.

Само 180 секунди по-късно Реал предреши крайния изход на мача. Еден Азар се отличи с асистенция за Лука Модрич, който със страхотен шут удвои аванса на гостите.

В 77-ата минута испанският тим вкара трето попадение. Дани Карвахал получи пас зад гърба на отбраната и предостави топката на Еден Азар, който с лекота прати топката в мрежата за 3:0. Това бе първи гол на Азар от 20 януари 2022 г., когато се разписа срещу Елче в Купата на Краля.

Така Реал спечели убедително на “Селтик Парк” и насочва мисли към следващия си мач – домакинство на Майорка в Ла Лига на 11 септември.

Стартови състави:

СЕЛТИК: Харт, Юранович, Картър-Викърс, Йенц, Тейлър, Макгрегър, О’Райли, Хатате, Жота, Абада, Якумакис

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Менди, Алаба, Милитао, Карвахал, Чуамени, Кроос, Модрич, Валверде, Винисиус, Бензема