Реал Мадрид с неочаквана издънка срещу Селта на “Бернабеу”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид не успя да победи Селта Виго на собствен терен като двубоят от 24-ия кръг на “Ла Лига” завърши наравно 2:2. По този начин разликата между Реал и Барса на върха в класирането след този кръг бе намалена на 1 точка в полза на “белия балет”.

Попаденията в тазвечершната среща за Реал Мадрид бяха дело на Тони Кроос и Серхио Рамос, докато точни за Селта бяха Фьодор Смолов и Санти Мина.

Зинедин Зидан заложи като титуляр на възстановения Еден Азар, който си партнираше с Бензема и Гарет Бейл в предни позиции. В тима на Селта пък впечатление правеше името на Фьодор Смолов, който действаше в предни позиции с Яго Аспас.

Гостите от Виго стартираха двубоя много добре и поведоха в 7-ата минута. Руският национал Смолов отбеляза попадението за Селта, като се разписа след асистенция на Аспас. Няколко минути след това Реал можеше да изравни, но удар на Каземиро мина над гредата. В 19-ата минута Кроос комбинира с Бензема, но французинът не успя да демонстрира добър контрол върху топката.

Реал приложи силен натиск до почивката и търсеше изравнително попадение. В 40-та минута Азар центрира към Бейл, но уелският национал стреля в аут. 120 секунди след това удар на Марсело мина над гредата на вратата на гостите.

Четири минути след подновяването на играта попадение на Реал Мадрид бе отменено поради засада. В 52-рата минута “белият балет” израни резултата чрез Кроос, който от 11-12 метра с прецизен удар прати топката в мрежата на гостите. В 64-ата минута Карим Бензема намери Еден Азар в наказателното поле, като белгиецът надхитри вратаря на съперника и бе фаулиран. Реал получи дузпа, като Серхио Рамос застана зад топката и вкара за 2:1.

Реал наглед имаше инициативата и феновете на “Бернабеу” очакваха пореден успех за техните любимци в “ла Лига”. Селта обаче показа характер и стигна до точката след попадение в 85-ата минута. Появилият се от пейката Денис Суарес комбинира със Санти Мина, който се озова на отлична позиция и с техничен удар прати топката в мрежата на Куртоа за 2:2.

Реал Мадрид потърси победата в оставащите минути, но Бензема пропусна единствената по-добра възможност за домакините и в крайна сметка двубоят завърши наравно.