Реал Мадрид с нова опция за защитата – играч на Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че мениджърът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е насочил вниманието си към звездата на Лестър Уесли Фофана, за да замени защитника Рафаел Варан

Според информация на испанското издание Fichajes, Реал Мадрид се насочва към френския защитник на Лестър Уесли Фофана като потенциална трансферна цел това лято на фона на въпросителните около бъдещето на французина Рафаел Варан.

Реал Мадрид вече беше напуснат от капитана Серхио Рамос, а “Лос меренгес” може да загуби още един от основните си бранители в последните години, тъй като Варан търси ново предизвикателство в кариерата си и е насочен към трансфер в Манчестър Юнайте. Той навлиза в последната година от договора си и е малко вероятно да остане в клуба. Така че, въпреки привличането на Давид Алаба, Реал Мадрид може да бъде принуден да вземе друг централен защитник това лято. Жул Кунде от Севиля е една от трансферните цели на “белия балет”, но Севиля иска цели 80 млн. евро за него, така че “Кралският клуб” търси и други варианти.

Така Уесли Фофана от Лестър Сити се очерта като потенциален кандидат да замени Варан на “Сантяго Бернабеу” това лято. Продукт на силната школа на Сент Етиен, 20-годишният младеж премина в Лестър миналата година, но се радва на доста солидна дебютна кампания в Англия. Фофана беше ключова част от отбора на Брендън Роджърс, който спечели Купата на Англия и завърши пети във Висшата лига, като записа 42 мача във всички състезания, в които той допринесе и с асистенция.

Въпреки младата си възраст, французинът демонстрира голяма зрялост и увереност в дебютния си сезон с “лисиците”, впечатлявайки със своята физика и защитен нос, докато способностите му за игра с топката също излязоха на преден план. Твърди се, че всички тези характеристики са се харесали на мениджъра на Реал Мадрид Карло Анчелоти, който наблюдаваше отблизо играча на Лестър Сити миналия сезон, докато беше начело на Евертън. И сега, според информацията, италианският тактик препоръча желае Фофана да замести Варан, ако опитният бранител напусне “Бернабеу” през лятото.