google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че талантът на Рен Едуардо Камавинга, който е трансферна цел на Реал Мадрид, иска да напусне френския клуб през лятото

Според информация на испанското издание AS, предадена от Mundo Deportivo, отборът на Реал Мадрид получи голям тласък в преследването на френсия талант Едуардо Камавинга, тъй като полузащитникът иска да напусне настоящия си клуб Рен през лятото на 2021 г.

18-годишният Камавинга премина през младежките формации на Рен и проби в състава на първия отбор към края на кампанията 2018/19. Изминалият сезон пък издигна младежа до нови висини, тъй като той се очерта като един от най-добрите дефанзивни полузащитници в Лига 1, помагайки на клуба си да завърши на трето място.

Оттогава Камавинга привлече интереса на топ клубовете в ​​Европа, а Реал Мадрид е начело на списъка с отбори, които го преследват. През лятото “белия балет” не привлече нито един нов играч, “благодарение” на финансовите последици от коронавируса, заедно с разходите за обновяването на клубния им стадион Сантяго Бернабеу.

Предвид представянето им през този сезон, стана напълно ясно, че има спешна нужда от нови футболисти в отбора по-скоро, отколкото по-късно. Централната полузащита е област, в която отборът на Зинедин Зидан ще трябва да се засили, тъй като Лука Модрич и Тони Кроос навлизат в заключителния етап на кариерата си.

В допълнение, на Реал Мадрид липсва каквото и да било алтернатива на бразилския национал Каземиро в ролята на дефанзивен халф, поради което те имаха проблеми по време на отсъствието му по-рано този сезон. Това е въпрос, който клубът трябва да разреши скоро, а Едуардо Камавинга се очертава като жизнеспособна цел за ролята.

През изминалото лято Реал не получи зелена светлина за привличането на талантливия халф, но надеждите им да кацнат 18-годишния младеж получиха значителен тласък, тъй като младежът иска да напусне Рен през лятото.

Камавинга има 18 месеца от договора си с френския клуб и ще навлезе в последната година от контракта си след края на сезона. Рен обаче ще иска сериозна сума за футболиста и предстои да видим дали Реал Мадрид ще отправи оферта за него, след като имаше спекулации, че клубът няма пари да привлече Мбапе, който също е усилено желан от Зидан.