Реал Мадрид с реми у дома срещу Осасуна, Бензема пропусна дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Край на серията от поредни победи на "белия балет" през сезон 2022/23

Реал Мадрид направи изненадваща грешна стъпка в Ла Лига, след като завърши наравно 1:1 срещу Осасуна на “Сантяго Бернабеу”. Този резултат сложи край на серията от девет поредни победи на тима на Карло Анчелоти. Освен това Реал сдаде първото място в Ла Лига, след като вече Барселона е лидер с по-добра голова разлика.

Първото полувреме на “Бернабеу” премина с надмощие на домакините, а и надали някой е очаквал друго. Все пак и Осасуна имаше своите шансове, като Мой Гомес и Абде притесняваха отбраната на “белия балет”.

Реал Мадрид поведе в резултата в 42-рата минута. Бразилският национал Винисиус отправи центриране в пеналта на памплонци, ни никой не игра с топката и тя влетя в мрежата на Серхио Ерера.

Пет минути след началото на второто полувреме Осасуна изравни резултата чрез Кике Гарсия. Нападателят на памплонци засече с глава центриране на Унай Гарсия и прати топката в мрежата на Андрий Лунин – 1:1.

В следващите минути вратарят на гостите трябваше да демонстрира класата си, тъй като Реал натисна сериозно. Серхио Ерера отрази удари на Бензема и Родриго, за да запази резултата равен.

В 77-ата минута Давид Гарсия фаулира Карим Бензема в наказателното поле, който връхлиташе с глава върху топката, опитвайки се да отбележи попадение. Футболистът на Осасуна получи директен червен картон, а съдията резонно отсъди дузпа за Реал. Бензема стреля от бялата точка, но топката срещна напречната греда.

Малко след това Бензема прати топката в мрежата с удар от десетина метра, но французинът бе в положение на засада и голът бе отменен.

В 90-ата минута Осасуна можеше да шокира своя съперник, като Мой Гомес отправи много опасен шут от въздуха, който премина близо до страничната греда.

В добавеното време резервата Мариано стреля с глава след центриране на Валверде, но не намери очертанията на вратата.