google новини лого Последвай ни
Добави коментар
18-годишният нидерландски защитник Джорел Хато е в полезрението на испанския гранд

Според информация на испанското издание MARCA, талантливият защитник Джорел Хато е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. Действащите шампиони в Ла Лига се стремят да подсилят своята отбрана, като подпишат с ляв централен защитник. И така, 18-годишният талант на Аякс се очертава като трансферна цел за Лос Бланкос.

Джорел Хато е един от големите таланти на Нидерландия. 18-годишният играч е в Аякс от 2018 г. и постигна големи успехи през последните години. Хато беше светлия лъч в състава на тима в един труден период за гигантите от Ередивизи и той вече се появи 74 пъти досега за Аякс, като има три гола и пет асистенции.

Нидерландският защитник проби в националния си отбор, записвайки вече три участия за “лалетата”. Прогресът на тийнейджърската перспектива не остана незабелязан, привличайки вниманието на няколко топ отбора в цяла Европа, като последните информации го свързват с Реал Мадрид.

Интересът на Реал Мадрид към футболиста на Аякс е обясним. Действащите шампиони в Ла Лига се стремят да подсилят своята защита, като подпишат с десен бек, централен бек и ляв бек. Що се отнася до центъра на отбраната, Реал Мадрид ще се опита да подпише защитник с ляв крак, който може да бъде дългосрочен партньор на Едер Милитао в сърцето на защитата. 18-годишният Хато е точно такъв тип футболист и се превръща във важна трансферна цел за “белия балет”.