Реал Мадрид срази Валенсия за трети пореден успех в Ла Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Зинедин Зидан запазва шансове за титлата в Испания

Реал Мадрид постигна солидна победа с 2:0 срещу Валенсия на стадион “Алфредо ди Стефано” в среща от 23-ия кръгна Ла Лига. Попаденията за “белия балет” реализираха Карим Бензема и Тони Кроос през първото полувреме.

“Лос бланкос” изиграха силна първа част на двубоя и предрешиха крайния изход на сблъсъка с “прилепите”. Още в 12-ата минута тимът на Зинедин Зидан излезе напред в резултата с попадение на Карим Бензема. Френският нападател се разписа след отлично подаване на Тони Кроос.

В 30-ата минута Лука Модрич намери Карим Бензема и нападателят имаше шанс за втори гол, но защитата на Валенсия се справи. Все пак до почивката Реал отбеляза второ попадение – това се случи в 42-рата минута, когато Тони Кроос се разписа след асистенция на Лукас Васкес, който се завърна в игра след контузия.

През второто полувреме Реал Мадрид отново имаше надмощие и позволи на съперника да отправи само един точен удар. В 62-рата минута попадение на Ферлан Менди беше отменено след намесата на ВАР. До края на двубоя “белия балет” контролираше събитията на терена и се поздрави с трите точки.

С победата в днешния мач, Реал Мадрид отново се отдалечи на три пункта пред третия Барселона и намали изоставането си до лидера Атлетико на пет точки, но тимът на Диего Симеоне е с два мача по-малко. Съставът на Валенсия пък остана на 12-ата позиция с актив от 24 точки.