Реал Мадрид ще се бори с Барселона за испански национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид е по-близо до привличането на Еймерик Лапорт от Манчестър Сити

Според информация на един от големите източници за трансфери – Transfer Market Web, испанските грандове Барселона и Реал Мадрид са готови да влезнат в биткаа подписа на една от звездите на на Манчестър Сити – Еймерик Лапорт. Двата клуба смятат да отправят оферта за бранителя на “гражданите” в предстоящия трансферен прозорец.

Лапорт изгради име Ла Лига с Атлетик Билбао, като записа над 200 участия за тима на баските, преди да подпише с Манчестър Сити през януари 2018 г. 27-годишният играч бързо се утвърди като редовен играч в тима на Пеп Гуардиола. Той имаше кключова роля за спечелването на титлата на Ман Сити във Висшата лига през сезоните 2017/18 и 2018/19.

До момента Лапорт е изиграл 111 мача за Ман Сити, като дори е допринесъл с осем гола и три асистенции. В миналата кампания обаче защитникът не успя да се пребори с конкуренцията на Джон Стоунс и Рубен Диаш, който бе обявен за играч на сезона във Висшата лига.  В действителност той участва в само 27 мача във всички състезания през 2020/21 г., стартирайки само 14 мача в лигата.

Това доведе до спекулации относно бъдещето му на стадион “Етихад”, особено предвид информациите, че Манчестър Сити е на пазара за нов централен защитник . И това предизвика интереса на два от най-големите клубове в света – Барселона и Реал Мадрид, като и двата тима търсят подкрепления в защита.

Интересът на Барселона към Лапорт е много разбираем, като се има предвид, че Жерар Пике е в последния етап от кариерата си, докато Самуел Юмтити и Клеман Ленглет са изправени пред несигурно бъдеще на “Камп Ноу”. Докато каталунският гранд е подписал със защитник в лицето на Ерик Гарсия със свободен трансфер от Манчестър Сити, все още ще има липса на опит отзад, както и недостиг на играч с ляв крак в центъра на защитата. Това е нещо, с което Барселона може да се справи с подписването на Лапорт, който се е доказал в Ла Лига, както и във Висшата лига,

Подобно на Барселона, отборът Реал Мадрид също трябва да замени опитен ветеран, какъвто е капитанът Сeрхио Рамос, чийто договор с клуба изтича след няколко седмици. В допълнение, Рафаел Варан също е спряган за напускане на “Сантяго Бернабеу” през лятото, което ще остави новия мениджър Карло Анчелоти без най-опитните централни защитници в клуба. Въпреки че Давид Алаба от Байерн бе привлечен, Реал Мадрид има нужда от поне още един толкова класен защитник и Лапорт е точно такъв.