Реал Мадрид ще се бори с Манчестър Юнайтед за Виктор Осимен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед ще се конкурират за подписа на нигерийския нападател

Според информация на английското издание Daily Mirror, Виктор Осимен ще стане топ трансферна цел на испанския гранд Реал Мадрид. “Белият балет” ще търси заместник на Карим Бензема, който напуска клуба. Междувременно нападателят на Наполи, чиято цена е 140 милиона евро, е основна трансферна цел и на Манчестър Юнайтед.

Виктор Осимен е един от най-високо оценените нападатели в света от дълго време. Той издигна играта си на друго ниво в Наполи. След отлична кампания 2021/22, той вдъхнови неаполитанци за спечелването на Скудето този сезон. 24-годишният играч направи страхотно офанзивно партньорство с Хвича Кварацхелия. Осимен записа 31 гола и 5 асистенции в 39 мача, като помогна Наполи за титлата в лигата. Прогресът на нигерийския нападател не остана незабелязан, като няколко клуба от висок ранг имат желание да го привлекатА – Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид ще бъдат най-настоятелни.

Манчестър Юнайтед ще се отправи към летния трансферен прозорец, знаейки, че се нуждае от топ нападател, който да бележи поне 20 гола на сезон. Антони Марсиал не е решението на проблемите на Манчестър Юнайтед, докато Ваут Вегхорст ще се завърне в Бърнли, така че Ерик тен Хаг търси нов нападател за своя тим, за да облекчи напрежението от Маркъс Рашфорд.

В същото време Карим Бензема напуска Реал Мадрид през летния трансферен прозорец. И тъй като французинът изигра последния си мач за Лос Бланкос, те трябва да му намерят дългосрочен заместник. А Осимен е вариант, който си струва да се обмисли за Реал Мадрид.

Ясно е, че Наполи ще поиска 140 милиона евро, за да се раздели с голмайстора на Серия А. Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид теоретично могат да си позволят да платят толкова пари за един играч и ще бъде интересно да видим дали Осимен ще премине в някой от двата гранда на световния футбол.