Реал Мадрид ще трябва да отговори на много въпроси при рестарта на “Ла Лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид ще спори с Барселона в надпреварата за титлата, но кои са основните въпроси, които се нуждаят от отговори през следващите седмици? Когато “белият балет” рестартира кампанията си в “Ла Лига” срещу Ейбар в неделя, това ще отбележи края на 98-дневното изчакване на феновете на “лос бланкос” да видят любимците си в действие след пандемията Covid-19.

Елиминирани от Копа дел Рей и изправени пред трудна битка за оставане в Шампионската лига (предполагайки, че състезанието се възобнови), последното им поражение в лигата срещу Реал Бетис означава, че те са на две точки от лидерите Барселона при оставащи 11 мача до края на кампанията.

Как Зидан ще мотивира отбора до края на сезона?

Реал Мадрид ще трябва да отговори на много въпроси при рестарта на "Ла Лига" 1

Ако Реал Мадрид иска да изпревари Барселона през следващите седмици, то тимът ще трябва да бъде пределно мотивиран. Зинедин Зидан ще трябва да вдъхнови отбора в оставащите мачове до края на кампанията след някои трудни мигове до момента през сезона. Въпреки че е единственият треньор в историята, спечелил Шампионската лига три последователни пъти, въпросите все още остават пред тактическата проницателност на Зидан. Спадът в Реал Мадрид след напускането на Кристиано Роналдо е видим и Зидан ще трябва да покаже, че е добър мотиватор и тактик, за да върне отбора на върха в Испания.

Разбира се е много важно как отборът на Реал Мадрид ще реагира на мачовете при закрити врати. Освен това тимът ще играе стадион „Алфредо ди Стефано“, предвид факта, че “Бернабеу”е недостъпен поради строителните дейности. Все пак не е все едно играчите да не са запознати с временния си дом, като се има предвид, че тренират всеки ден във Валдебебас.

Евентуално спечелване на Ла Лига този сезон няма да премахне всички въпроси около Зидан. Те вероятно ще продължат поне докато той не получи възможността да надхитри Пеп Гуардиола, когато тимът му се изправи срещу Манчестър Сити в реванша от Шампионската лига.

Може ли Бензема да преоткрие голмайсторското си докосване?

Реал Мадрид ще трябва да отговори на много въпроси при рестарта на "Ла Лига" 2

Малко играчи се радваха на по-продуктивна 2019 г. от Карим Бензема. 35-те гола на французина във всички състезания през календарната година го видяха да възстанови репутацията си на един от водещите №9 във футбола след години в сянката на Кристиано Роналдо.

От края на годината обаче голмайсторското докозване Бензема го изостави. Въпреки че е вкарал 18 пъти във всички състезания през този сезон, той е отбелязал само три пъти от началото на годината, като в много от мачовете тежестта падаше върху неговите рамене, но той не успяваше да оправдае очакванията.

През последните 12 месеца стана ясно, че ако Бензема не вкара, Реал Мадрид няма да разполага с необходимата мощ в нападение, за да се справи с топ отборите. Те отбелязаха само 16 гола в девет мача в лигата през 2020 г. Вторият им топ реализатор през този сезон е Серхио Рамос, който отбеляза седем гола във всички състезания.

Ще бъде ли в оптимална форма Еден Азар?

Реал Мадрид ще трябва да отговори на много въпроси при рестарта на "Ла Лига" 3

Привлечен за 100 милиона евро (88 милиона лири / 112 милиона щатски долара) от Челси миналото лято, белгийският национал започна в само девет мача за лигата за “белият балет”, след като получи две контузии, като втората се очакваше да го извади от сметките на Зидан за оставащата част от кампанията. Пандемията обаче му даде втора възможност да направи въздействие и бившата звезда на Челси все още може да донесе разликата за Реал Мадрид в битката им с Барселона за титлата.

Способността на Азар сам да си създава шансове за гол и да бележи вероятно ще бъде толкова важна, колкото и способността му да предоставя възможности за другите, въпреки че ще бъде интересно да се види къде на терена ще бъде разположен от Зидан. Въпросът е ще бъде ли в най-добрата си форма Еден Азар и ще успее ли да оправдае големите очаквания към него.

Ще допринесат ли с нещо младоците в състава?

Реал Мадрид ще трябва да отговори на много въпроси при рестарта на "Ла Лига" 4

В състава на Реал Мадрид има доста млади и талантливи футболисти в предни позиции – става въпрос за Родриго, Винисус Жуниъри Брахим Диас. Първите двама получават доста повече шанс за изява и върху тях има по-големи очаквания. Родриго е вкарал 2 попадения в лигата в 12 мача, докато Винисиус бе с по-ключова роля в състава. Той е реализирал обаче 2 попадения в 19 срещи за “белият балет”. Бразилският футболист се утвърди сред титулярите предвид отсъсвието на Азар и слабата форма на Гарет Бейл. Предстои да видим дали Винисиус ще бъде допринесе за целта на “Кралския клуб” до края на кампанията. Брахим Диас пък е играл в само 3 от срещите на Реал Мадрид и надали Зинедин Зидан ще го използва в много от мачовете.