google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Реал Мадрид се е насочил към 26-годишния бразилски национал Маркиньос за заместник на Рамос

Бразилският защитник Маркиньос е трансферна цел на Реал Мадрид за предстоящия летен трансферен прозорец. Испанският шампион гледа на 26-годишния защитник на Пари Сен Жермен като заместник на Серхио Рамос, който е много вероятно да напусне клуба през лятото, тъй като договорът му изтича.

Досега е общоизвестно, че Реал Мадрид отчаяно търси не един, а двама централни защитници. Освен ситуацията с Рамос, то Рафаел Варан търси ново предизвикателство и може да напусне тази година. Докато Давид Алаба изглежда ще пристигне в испанската столица, като подпише петгодишен договор това лято, самото идване на австрийския национал няма да запълни празнотата както на Рамос, така и на Варан. В резултат на това е наложително Реал Мадрид да вземе още един бранител. За тази цел “лос меренгес” са свързвани с Жул Конте и Пау Торес. А сега като опция за Реал Мадрид се появи друг защитник от най-висока класа -капитанът на Пари Сен Жермен Маркиньос.

Маркиньос се присъедини към ПСЖ от тима на Рома през лятото на 2013 г. и оттогава се превърна в ключова фигура за френския гранд. Всъщност, не само, че 26-годишният бразилски национал вече години наред е бил опора в защита на парижани , той също играе и много добре в ролята на дефанзивен халф.

Преди началото на тази кампания, Маркиньос, който има 317 участия за шампионите от Лига 1, достигна върха в ПСЖ, ставайки новият капитан на клуба след напускането на Тиаго Силва. След като се утвърди като един от най-добрите централни защитници в Европа, не е трудно да се разбере защо Реал Мадрид би искал да го привлече през лятото.

Всъщност неговите лидерски способности биха го направили отличен заместник на Рамос. Въпреки това, като се има предвид влиянието му в ПСЖ, където все още му остават три години от настоящия контракт, то Реал Мадрид може да се наложи да плати сериозна сума за бранителя или да насочи вниманието си другаде.