Реал Мадрид започна защитата на титлата с обрат срещу Алмерия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" стигна до успех срещу новака в Ла Лига с два гола след почивката

Реал Мадрид стартира защитата на титлата в Ла Лига с труден успех с 2:1 срещу новака Алмерия на стадион “Де лос Хуегос Медитеранеос”. “Кралският клуб” направи пълен обрат след почивката, за да се поздрави с победата. “Лос бланкос” доминираха напълно в срещата и заслужено спечелиха трите точки.

Наставникът на “белия балет” Карло Анчелоти заложи на почти оптимален състав. Дебют в Ла Лига направиха Антонио Рюдигер и Орелиен Чуамени, a играчи като Милитао, Каземиро и Модрич останаха резерви. В нападение Реал стартира с Бензема, Валверде и Винисиус.

Алмерия шокира своя опонент в 6-ата минута. Рамазани отбеляза откриващото попадение в мача, възползвайки се от отлично подаване на Егуарас – 1:0.

Реал имаше тотално надмощие след попадението на съперника. Валверде и Бензема бяха близо до изравнителни попадения в следващите минути. В 37-ата пък Винисиус пропусна добър шанс за “белия балет”. В 40-ата минута вратарят на домакините отрази удар с глава на Рюдигер. Малко след това попадение на Лукас Васкес бе отменено заради засада.

Реал завърши първата част с над 10 удара, 12 изпълнени корнера и голям процент притежание на топката, но така и не успя да вкара изравнителен гол.

“Белият балет” продължи да бъде по-активен и след почивката. В 61-вата минута шампионите на Ла Лига изравниха. По щастлив начин топката стигна до Лукас Васкес, който от близка дистанция я насоти в мрежата – 1:1.

Реал Мадрид направи пълен обрат в мача в 75-ата минута. Давид Алаба изпълни пряк свободен удар по страхотен начин и не остави шансове на вратаря на Алмерия – 1:2. Австрийският национал се появи на терена секунди преди да стреля от фаула на мястото на Ферлан Менди.

Възпитаниците на Карло Анчелоти не дадоха много шансове на противника да играе с топката до края на мача. Реал задържа аванса си и си тръгна като победител от стадион “Де лос Хуегос Медитеранеос”.

Стартови състави:

Алмерия: Фернандо, Чуми, Кайки, Родриго Ели, Бабич, Акиеме, Саму, Егуарас, Робертоне, Рамазани, Умар Садик

Реал Мадрид: Куртоа, Лукас Васкес, Антонио Рюдигер, Начо, Ферлан Менди, Камавинга, Чуамени, Тони Кроос, Валверде, Винисиус, Карим Бензема