Реал Мадрид започва новия сезон с тежко гостуване в Билбао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралете" ще срещнат Атлетик Билбао в първия си двубой

Тази вечер вицешампиона на Испания от миналия сезон – Реал Мадрид, ще започне участието си в Ла Лига с гостуване на Атлетик Билбао. Срещата ще започне в 22:30 часа и ще се играе на митичния “Естадио Сан Мамес”, който е дом на баските от доста дълго време.

През миналия сезон Атлетик завърши на злощастната 8-ма позиция и пропусна да се класира за евротурнирите. Баските събраха едва две точки по-малко от Осасусна, които се настаниха удобно на желаната от тях позиция. За това обаче най-голяма вина имат самите те. В края на миналия сезон те записаха няколко кошмарни двубоя, в които се провалиха по доста нелеп начин. Единия от тях бе именно загубата с 0:2 от Осасуна, която сломи мечтите им за участие в Лигата на конференциите.

Краят на миналия сезон за Реал изобщо не бе толкова емоционален. Изненадващо като имаме предвид случващото се в последните години, “кралете” не се бориха нито за титлата в Ла Лига, нито за Шампионска лига в последните дни от сезона, след като Барселона бе коронован за шампион на Испания доста рано, а Манчестър Сити, застана на пътя на Реал в Шампионска лига. Провалът от миналата година накара Флорентино Перес да развърже кесията за трансфери. Той подсили тима на Карло Анчелоти с Джуд Белингам, Арда Гюлер и Хоселу, които ще трябва бързо да свикнат с високите стандарти на “Бернабеу”.

Добрият старт на сезона винаги е важен, защото той може да донесе огромно спокойствие на отборите в ранната фаза на сезона. Точно поради тази причина се очаква Реал и Атлетик да се хвърлят за победа още от първата минута и да изиграят един наистина вълнуващ двубой.