google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Сосиедад е много близо до участие в Шампионската лига

Реал Сосиедад е с единия крак в групите на Шампионската лига през следващата кампания, след като постигна много важна победа Алмерия с 1:0 в среща от 36-ия кръг на Ла Лига. С попадението на Такефуса Кубо баските събраха 68 пункта и е на 8 пред петия в класирането Виляреал, който обаче е с един мач по-малко. Въпреки това за Сосиедад са нужни само 2 точки в следващите си 2 срещи, за да си гарантира мястото в Топ 4. След тази загуба пък Алмерия остава с 39 точки на 15-ото място.

Мачът на „Реале Арена“ започна с по едно положение пред двете врати, но нито Алекс Ремиро, нито Фернандо Мартинес бяха застрашени сериозно. Така се стигна до 36-ата минута, когато Луис Суарес влезе много грубо в краката на Робин Льо Норман и съдията Пебло Гонсалес го изгони с директен червен картон.

В 4-ата минута на добавеното време на първата част Йон Пачеко изведе Такефуса Кубо, който с прекрасен удар извън наказателното поле порази вратата на гостите. След почивката японецът можеше да вкара втори гол, но ударът му в наказателното поле, дошъл в 63-ата минута, мина покрай вратата.

Въпреки това, тимът на Иманол Алгуасил не допусна изненада и спечели мача. В другия двубой от Ла Лига, игран по същото време, Селта и Жирона завършиха при равенство 1:1 след голове на Карлес Перес за галисийци и на Кристиан Стуани за каталунците.