Реал Сосиедад спечели баското дерби с Билбао и остана в топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Синьо-белите" завършиха 2020 г. по най-добрия начин с успех на "Сан Мамес"

Отборът на Реал Сосиедад сложи край на дългата си серия от девет мача без победа с минимален успех 1:0 в баското дерби срещу тима на Атлетик Билбао. Двубоят от 16-ия кръг на Ла Лига се игра на “Сан Мамес”, като гостите от Сан Себастиян имаха предимство в срещата и не позволиха на съперника да нанесе нито един точен удар.

Двубоят започна по отличен начин за Сосиедад, които поведаха в 5-ата минута. Микел Оярсабал комбинира с Порту, който бе на чудесна позиция и прати топката в мрежата за 0:1. Неутралните фенове очакваха още много попадения в Страната на баските, но битката се водеше повече в средата на терена.

Реал Сосиедад бе отборът с доста повече положения в мача, като създаде над 10 шанса за гол, но имаше само три точни удара. От друга страна, Атлетик Билбао не застраши сериозно вратата на Алехандро Ремиро, който най-после запази суха мрежа след пет поредни двубоя с допуснат гол.

С победата в баското дерби, Реал Сосиедад събра 29 точки в актива си и се доближи на четири пункта до втория Реал Мадрид и в същото време има три пункта аванс пред Севиля и Виляреал в класирането на Ла Лига. Тимът на Атлетик Билбао пък е във втората половина на класирането на 12-ото място с 18 точки.