google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Словенският рефер Славко Винчич, който преди няколко месеца беше замесен в шумен скандал, получи първия си международен наряд за 2020 година за плейофа за влизане в групите Лига Европа между Динамо (Брест) и Лудогорец другата седмица.

Двубоят ще се играе на Олимпийския стадион в столицата на Беларус Минск на 1 октомври, четвъртък, от 21.00 часа.

Винчич се забърка в грандиозен скандал в края на май – тогава той бе задържан заедно с още 40 души по време на купон след хайка на полицията в Босна.

В къщата, в която бяха направени арестите, органите на реда откриха 10 незаконни пистолета, 14 опаковки кокаин, лекарства и множество проститутки. Според информацията някои от присъстващите са криминално проявени и са в полицейските регистри заради престъпления свързани с наркотици и насилие.

Винчич не е обвинен и е дал показания само като свидетел.

“Това е най-голямата грешка в живота ми,” коментира тогава арбитърът. “След среща с бизнес партньори бяхме поканени на тържество в ранчото. Приехме поканата. И след нападението на полицията ни призоваха за смислен разговор, където обясних, че изобщо не познавам тези хора. Разреших се да се върна у дома”, каза тогава Винчич.

Винчич има реномето на един от най-добрите словенски рефери. Миналия сезон той ръководи три мача в груповата фаза на Шампионската лига – Брюж – Галатасарай, Генк – Ливърпул и Манчестър Сити – Шахтьор, а освен това често свири двубои в Гърция и Саудитска Арабия.

Мачът Динамо Брест – Лудогорец обаче ще бъде първи за него в международен план за тази година.