Реферът на Атлети-Реал бил фен на… Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арбитърът на мадридското дерби получи критики за неотсъдена дузпа в полза на Кралския клуб

Популярният вестник AS разбуни духовете в испанския футбол, припомняйки интервю с рефера на снощното мадридско дерби между Атлетико и Реал Алехандро Ернандес от 1994 година, в което той признава, че е фен на… Барселона.

Реферът на Атлети-Реал бил фен на... Барса 1

Дуелът между Атлети и Кралския клуб завърши наравно – 1:1, но Ернандес получи сериозни критики за неотсъдена дузпа в полза на Реал заради играта с ръка на Фелипе при центриране в наказателното поле през второто полувреме.

След инцидента ВАР сигнализира на арбитъра за възможно нарушение, но след като изгледа запис на ситуацията, Ернандес взе решение да не назначава изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Във въпросното интервю 11-годишният тогава малчуган признава, че е фен на Барса, а любимите футболисти са героите на каталунците Ромарио и Михаел Лаудруп.

38-годишният Ернандес е един от водещите рефери в Испания. Тази година той вече ръководи по един мач на Барселона (победата с 2:0 като гост на Севиля) и Реал (успеха с 4:1 при визитата на Алавес).

Големият победител от снощното реми бе именно Барселона, тъй като нито един от двата основни конкурента в битката за титлата не успя да добави към актива си пълен комплект точки.

Атлети оглавява подреждането в Ла Лига с 59 точки, следван от Барса, който има мач повече, с 56. Реал е трети с 54.