Рекордите на Байерн Мюнхен на Ханзи Флик в числа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ханзи Флик се радва на страхотни успехи като старши-треньор на Байерн

Малко повече от година след наследяването на Нико Ковач като временен треньор, Ханзи Флик вече е на прага на 50-ия си състезателен мач начело на Байерн Мюнхен, когато тимът домакинства на Вердер Бремен в мач от осмия кръг на Бундеслигата този уикенд. Изминаха 12 месеца на несравним успех, а най-големият клуб в Германия увеличава колекцията си от трофеи, чупи всякакви рекорди и побеждава почти всеки съперник.

7Sport ще ви представи рекордите на Байерн Мюнхен на Ханзи Флик в числа:

3.3

От 31 мача в Бундеслигата под ръководството на Флик, Байерн вкара общо 102 гола. Така се получава средно по 3.3 гола на мач, което е най-високата средна стойност от всеки треньор в историята в първенството на Германия.

5

Тези 49 мача до момента са видели как Байерн вдига пет различни трофея: Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига на УЕФА, Суперкупата на УЕФА и Суперкупата на Германия. Мюнхенският гранд може да вдигне шести трофей през февруари на Световното клубно първенство.

Флик е петият треньор, който извежда Байерн към европейската титла, след Удо Латтек (1974), Детмар Крамер (1975, 1976), Отмар Хицфелд (2001) и Юп Хайнкес (2013). Той е едва вторият, който спечели требъл след Хайнкес.

Може би по-забележителното обаче е, че 55-годишният всъщност е спечелил повече трофеи (5), отколкото мачове, които не е спечелил (4).

8

Може би най-големият мач на Флик е на 14 август в Лисабон на “Ещадио да Луж”, когато Байерн вкара ОСЕМ гола на Барселона в четвъртфинален мач от Шампионската лига. Това беше първият път, в който Байерн отбеляза осем гола от февруари 2017 г. срещу Хамбург , както и първият път, в който отбор бележи толкова много голове в директна елиминация в Шампионската лига и първият път, когато каталунците допуснаха осем гола от 1946 г. насам.

11

Рекордът на Флик в Шампионската лига е просто безупречен, спечелвайки всички 11 мача, които той е е бил начело на тима. Единадесет поредни победи е най-голямата победна серия от всеки треньор в състезанието, надминавайки 10-те, които един от неговите предшественици, Карло Анчелоти, записа с Реал Мадрид. Баварците са вкарали 42 гола в тези 11 мача, като са допуснали само седем.

18.

Освен 34 мача от първенството, Флик бе начело в 18 мача в други състезания. Отново той има безапелационен рекорд тук, след като спечели всичките 18.

23 

След равенството с 0:0 у дома с РБ Лайпциг на 9 февруари – единственото равенство на Флик в Байерн, тимът записа 23 поредни победи във всички състезания, поставяйки нов рекорд за професионален немски клуб.

38 

Ханзи Флик е използвал 38 различни играчи през годината си на управление, от които 21 са вкарали поне един гол. Томас Мюлер е най-използваният, като участва в 48 от 49-те срещи.

45

Ханзи Флик спечели забележителните 45 от своите 49 състезателни мача начело на баварците

87

Байерн има 27 победи в 31 мача в Бундеслиата, което означава, че Флик има 87% успеваемост в Бундеслигата, което е рекорд в лигата. Пеп Гуардиола следва на второ място с 80 процента.

92

Бившият асистент на Йоахим Льов в националния на Германия също има най-добри резултати от всеки треньор на Байерн от първите 50 мача. Разглеждайки всички състезания, успеваемостта на Флик е 92% (45 победи, 1 реми и 3 загуби), изпреварвайки Гуардиола (80%), Хайнкес през 2017/18 (79% от 42 мача), Анчелоти (72%) и Отмар Хицфелд  (70 процента).

99

След равенството с Лайпциг, отборът на Флик е изиграл 34 състезателни мача. Това се равнява на пълен сезон в Бундеслигата и в него Байерн е натрупал 99 точки (33 победи и 1 загуба), което би било с осем повече от рекорда в лигата, поставен от тима на Хайнкес. Головата разлика също би била +83, след като Байерн вкара 115 гола и допусна само 32.

163

Като цяло Байерн е вкарал 163 гола от своите 49 мача с треньор Ханзи Флик. Както и в Бундеслигата, получава се средно по над 3,3 на мач.