Рекордьорът Емери контрира клишето: “Дузпите не са лотария!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Виляреал спечели Лига Европа за четвърти път

Наставникът на триумфиралия в Лига Европа Виляреал – Унай Емери, не се съгласи с твърдението, че дузпите са лотария.

Според спечелилия трофея за рекорден четвърти път, за да спечелиш при изпълнения на 11-метровите удари е необходимо да притежаваш силен характер, за да си в състояние да реализираш под максимално напрежение.

“Много съм щастлив!” не скри емоциите си Емери, който спечели турнира като наставник на Севиля в три поредни сезона между 2014 и 2016 година.

“Момчетата работиха здраво през целия сезон заради собственика и президента. Горди сме. Смятам, че заслужавахме да спечелим. Срещу нас бе Манчестър Юнайтед, но ние играхме много равностойно тази вечер.

“Нашият клуб вече е играл в Шампионската лига и ще се насладим отново на този турнир. Исках да спечеля Лига Европа, но искам да участваме и в Шампионската лига. Ще се насладим на този момент с нашите фенове и с нашите семейства утре.

“Смятам, че играчите показаха правилен манталитет през целия турнир. Знаехме, как да да се борим, да страдаме, да бележим и успяхме да завършим по-добре от съперника.

“Дузпите не са лотария. Трябва да имаш силен характер, за да отбележиш под максимално напрежение. Футболистите бяха фантастични.”