Рекордьорът Ливърпул окупира върха в Премиършип
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените осъществиха пълен обрат срещу Уест Хям

Ливърпул оглави класирането във Висшата лига, след като осъществи пълен обрат и надигра Уест Хям с 2:1 в напрегнат сблъсък на “Анфийлд”.

Отборът на Юрген Клоп излезе начело с 16 точки от седем мача, следван от градския съперник Евертън с 13 от шест срещи. Утре Карамелите гостуват на Нюкясъл.

С днешния си успех Червените изравниха клубния си рекорд от 63 поредни мача без загуба на собствен терен, като в 52 от срещите по време на този знаменателен рейд бяха извоювани победи.

За последен път Ливърпул напусна “Анфийлд” победен през февруари 2017 година в мача с Кристъл Палас.

Чуковете излязоха напред, след като успяха да се разпишат при първата си атака – недобро изчистване на Джо Гомес прати топката на крака на Форналс, който с прецизен удар я насочи към долния десен ъгъл на Алисон – 0:1.

Статистиците пък припомниха, че 24-годишният испанец се разписва във втори пореден мач на “Анфийлд”.

Няколко минути преди почивката Ливърпул изравни, след като Мохамед Салах превърна в гол дузпата, отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу самия него.

В герой за мърсисайдци за пореден път се превърна португалецът Диого Жота, който се появи в игра в заключителната четвърт на мача.

Негов гол беше отменен след намесата на VAR, като реферите отчетоха опасна игра на Садио Мане срещу стража на Уест Хям Лукаш Фабиански, но в 85-ата минута нямаше нищо нередно в попадението му, дошло след брилянтен извеждащ пас на друга резерва – Джердан Шакири.