Реми между Полша и Русия, екс-нападател на Лудогорец с гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Домакините излязоха без част от титулярите си

Експериментален състав на Полша завърши наравно – 1:1, с Русия в контролна среща преди началото на европейското първенство, като и двете попадения бяха реализирани през първото полувреме.

Бившият нападател на Лудогорец Якуб Шверчок, който се подвизаваше в Разград межди 2017 и 2020 година, откри резултата в двубоя във Вроцлав с гол още в четвъртата минута.

Шверчок не остави шансове за стража на руснаците Антон Шунин с удар от седем-осем метра, като асистенцията бе дело на Пшемислав Франковски, който пък получи хубав пас от Матеуш Клих.

Реми между Полша и Русия, екс-нападател на Лудогорец с гол 1

Руснаците обаче възстановиха паритета в средата на първата част чрез десния бек на Зенит (Санкт Петербург) – Вячеслав Караваев, който се възползва максимално ефективно от прецизното центриране на Александър Головин, за да простреля Лукаш Фабиански.

В срещата не можа да се види истинското лице на поляците, тъй като селекционерът Пауло Соуса реши да даде почивка на някои от ключовите си играчи, включително головата машина Роберт Левандовски.

Полша е в Група Е на Евро 2020 заедно с отборите на Испания, Швеция и Словакия. Русия пък е в Група В с Дания, Финландия и Белгия.