Рен осъди Левски за 142 000 евро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Френския футболен отбор Рен е спечелил дело срещу Левски, на стойност 142 000 евро, който е трябва до бъдат платени за трансфера на Афонсо Фигейредо. Делото, което е минало на първа инстанция, е породено от абсурден договор между двата отбора.

Информацията бе обявена, от изпълнителния директор на клуба Павел Колев, на специална пресконференция. На нея, в присъствието на популярните ТВ лица Иван и Андрей, бе обявена новата платформа „Урболат“. Чрез нея, феновете на клуба ще могат да си купуват абонаментни карти онлайн.

„Рен ни осъди на първа инстанция заради Афонсо Фигейредо, който е изиграл 6 мача със синята фланелка. В контракта му е записано, че трябва да изиграе в 60% от мачовете на Левски. Това не се е случило и клуба е осъден да заплати 142 500 евро (277 875 лв.). Нямам представа как и защо е подписана тази абсурдна клауза“ – коментира Колев.

„Дължим пари и на Черно море по трансфера на Бурабия. Един агент води 7 или 8 дела срещу Левски. Всичко това е от периода 2011-та до 2018-та.“ – информира изпълнителния директор.

За сътрудничеството с Иван и Андрей, Колев коментира – „Те са левскари от деца, едни от първите който ни предложиха помощ. Обсъдихме много възможност за партньорство. Искахме да има полза и за двете страни, но най-вече за Левски.“

През новата платформа са продадени над 330 абонаментни карти. Огромна част от тях, на фенове извън страната. Те няма да могат да присъстват на мачовете, но искат да подкрепят клуба.

„Основният ни приоритет е оцеляването на Левски. Мисля, че с помощта на феновете, ще успеем. Резултатите на отбора също трябва да помогнат, но това е друга тема. Мислим и как да наградим над тези 5500 продадени абонаментни карти. От тяхната продажба + билетите можем да се осигурим около 1/3 от бюджета на отбора“ – завърши Павел Колев.