Решават за зрителите на Пулев-Джошуа в петък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Все по-голяма става вероятността битката за световната титла в тежка категория на бокса между Антъни Джошуа и българския претендент Кубрат Пулев да се състои пред публика.

Агентът на шампиона Еди Хърн разкри, че очаква решението на властите да бъде оповестено в петък.

“Със или без публика, Ей Джей ще се бие преди края на годината с Пулев,” коментира мастититият импресарио. “Нямаме избор, ситуацията е сложна, но ние трябва да проведем мача в рамките на 2020-а. Той трябва да защити титлата си, за да отидем на обединителния мач догодина с Фюри.”

Хърн обяви, че през октомври и ноември ще се състоят няколко боксови вечери със зрители, които ще бъдат генерален тест за очаквания с огромен интерес бой между Кобрата и британския боксьор.

Агенцията на агента – Matchroom, организира в Лондон две галавечери на 4 и 21 октомврив, като и на двете ще бъдат допуснати по 1000 фенове. На 21 ноември пък се планира да е реваншът на боя Александър Поветкин – Дилиън Уайт, който според плановете ще е пред 50% от капацитета на залата “O2 Arena”.

Хърн изрази надежда, че сблъсъкът между Джошуа и Пулев ще получи разрешение от здравните власти за пълен или почти пълен капацитет на трибуните.

“Ей Джей, 12 декември, това засега е планът,” каза Хърн. “Залата е ясна, до дни вероятно ще обявим официално договора. В петък ще знаем малко повече от правителството за положението с феновете. Но това е планът и го следваме.”