РЕШЕНО: Ботев ще има нов собственик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зингаревич придобива 60 процента от клуба

Сдружение ПФК Ботев – организацията, която в момента е мажоритарен собственик на Канарчетата, съобши, че е взело принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач Антон Зингаревич.

Ето и какво гласи изявлението:

До решението се стигна след онлайн гласуване през уикенда, проведено между членовете на Сдружението с призив да одобрят, или отхвърлят анблок четирите отправени изисквания:

Придобиване на 60% от акциите;

Договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора;

Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството;

Недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.

По-голямата част от членовете гласуваха в подкрепа на започване на преговори при поставените условия.

По-късно в неделя се проведе и онлайн събрание на членовете на организацията, пазач на емблемата и традициите на клуба. На фона на изразените от страна на членовете опасения по отношение най-вече на четвъртото условие Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба.

Сдружението е в готовност за стартиране в следващите дни на официалните преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настоява за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори.

За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8-и януари е свикано Общо събрание на Ботев Пловдив АД, на което ще бъде избран нов Съвет на директорите.