Решено е: Шампионска лига се подновява на 7 август
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Европейската футболна централа обяви как ще се доиграе Шампионската лига през този сезон. Както се твърдеше в последните дни, турнирът ще завърши с “Финална осмица”, която ще се проведе в Лисабон.

Победителите в четвъртфиналите и полуфиналите на турнира ще бъдат решени в един двубой.  Заключителна фаза на Шампионска лига за този сезон ще се проведе в рамките на 12 дни – между 12-и и 23-и август. На 7-и и 8-и август ще се изиграят оставащите срещи от 1/8-финалите, като все още няма официално решение дали те ще се проведат на клубните стадиони на отборите, които трябва да домакинстват, или също ще се проведат на португалска земя. Всички мачове ще започнат в 22:00 часа наше време.

Стадионите на португалските грандове Бенфика, Спортинг и Порто ще посрещнат мачовете от 1/4-финалите на турнира, полуфиналите и финала. Гимараеш пък ще бъде домакин на срещите от 1/8-финалите, ако това е необходимо.

Олимпийският стадион в Истанбул трябваше да приветства финала през този сезон, но ще бъде домакин на сблъсъка за трофея в следващото издание на ШЛ. До 3 август всички национални асоциации трябва да определят участниците в Шампионска лига за сезон 2020/21.

Вижте датите за мачовете за доиграването на сезон 2019/2020 в Шампионска лига

7-8 август – останалите срещи от 1/8-финалите

12-15 август – четвъртфинали

18-19 август – полуфинали

Финалът ще се играе на 23 август