Решено: “Колежа” ще има 4 трибуни, след като бъде завършен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капацитетът на стадиона ще бъде 18 777

Стадион „Христо Ботев” ще има 4 трибуни след завършването си, става ясно след среща между заместник кмета по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев и Граждански съвет за обществена подкрепа за дострояването на съоръжението.

Двете страни са се разбрали първият етап от реконструкцията да включва изграждането на всички трибуни, а не, че съоръжението ще бъде изградено само с два сектора.

Също така стадионът ще получи лиценз, за да бъде домакин на срещите от efbet Лига и Купата на България. В този етап няма да бъде изпълнено изграждането на козирката, както е по проект. Такава ще има само на централната трибуна и тя ще покрива само 1200 от местата, а не целия сектор.

Вариантът с осветлението да е на временни пилони отпада, като за целта частично някои от елементите на козирката ще бъдат изпълнени и на другите сектори, за да може да бъдат монтирани рефлекторите.

Съдийската стая и съблекалните ще бъдат преместени в сектор „В“ – трибуна „Изток“.

Закупеното преди години от общината светлинно табло ще бъде монтирано. Капацитетът на стадиона ще бъде 18 777.

На Общинско предприятие „Градини и паркове“ ще бъде възложено да издаде становище за състоянието на тревното покритие и дали е необходимо неговата подмяна.