Рестартът на Шампионска лига е под въпрос заради карантината
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Засегнатите от пандемията страни в Европа продължават да държат на 14-дневна карантина за всички, които влизат в съответната страна. В случай, че това изискване не падне до началото на август, то рестартът на Шампионска лига и Лига Европа ще бъде силно засегнат, отбелязва испанското издание AS.

През месец август се очаква да се доиграят двубоите от европейските клубни турнири. Към момента не са обаявени официалните дати за мачовете. Идеята е да има мачове през няколко дни, за да може европейските клубни турнири да приключат до края на месец август.

Това обаче би било невъзможно, ако се спазват правилата за карантина в някои държави. Например Реал Мадрид трябва да гостува на Манчестър Сити в реваншите от 1/8-финалит на Шампионска лига, като при спазване на правилата целият отбор на “лос бланкос” трябва да се подложи на 14-дневна изолация. На практика така “белият балет” ще пропусне евентуален следващ мач. Поради тази причина се предполага, че за отборите от евротурнирите ще бъде направено специално изключение.

В турнира Шампионска лига остава да се изиграят четири 1/8-финала, след като преди пандемията 4 отбора си осигуриха място на 1/4-финалите в турнира. Надпреварата Лига Европа пък е в 1/8-финалната фаза и повечето от първите двубои между клубовете се изиграха.