Рийсе прогнозира: “Ман Юнайтед няма да издържи до края”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените дяволи са прекалено зависими от Бруно Фернандеш, твърди норвежецът

Бившият сърцат норвежки бранител на Ливърпул Йон-Арне Рийсе заяви, че воденият от неговия сънародник Оле Гунар Солскяер – Манчестър Юнайтед, няма да издържи на високото темпо в надпреварата за шампионската титла и първото място ще бъде оспорвано от Червените и Манчестър Сити.

“Смятам, че в края на сезона борбата за титлата ще бъде между Ливърпул и Манчестър Сити. Не мисля, че Юнайтед ще могат да запазят сегашната си форма, но може и да бъркам,” коментира Рийсе, който е почитан на “Анфийлд” заради всеотдайността и неизчерпаемата си енергия, пред Ladbrokes.

“Харесвам Оле Гунар Солскяер, защото в Норвегия винаги подкрепяме своите. Жалко е, че е мениджър на грешния отбор. Впечетлен съм от това, което върши през този сезон и как успя да обърне нещата в своя полза.”

В неделя Ливърпул приема Ман Юнайтед на “Анфийлд” в очаквания с огромен интерес дуе, а Рийсе направи точна прогноза за срещата:

“3:1 за Ливърпул!,” категорично отсече някогашният ляв защитник.

Рийсе прогнозира: "Ман Юнайтед няма да издържи до края" 1

“Юнайтед са на първо място и мисля, че заслужават да са там, заради начина, по който се представят,” заяви Рийсе. “Все пак, по мое мнение, Ливърпул трябва да е фавотир за титлата, не Ман Сити.

“В определен момент и Челси може би ще се появи, те стартираха много добре сезона, но после загубиха твърде много мачове и не успяха да са по-постоянни.”

40-годишният Рийсе носи екипа на Червените между 2001 и 2008 година и спечели седем трофея, сред които, разбира се, и Шампионската лига през 2005-а.

“За неутралният фен сигурно е страхотно да гледа толкова интересен сезон с толкова малки разлики. Изобщо не е ясно кой ще завърши в топ 4 и дори в топ 6. Все пак Ливърпул и Манчестър Сити ще са на върха, трети вероятно ще е Юнайтед.

“Те са много зависими обаче от Бруно Фернандеш и ако се наложи той да не играе поради някаква причина, ще страдат от липсата му. Точно това е причината да не смятам, че могат да удържат до май, тъй като са твърде зависими от един играч. Мърсисайдци и Гражданите имат много футболисти, на които могат да разчитат да ги дърпат, докато при Червените дяволи е само един.”