google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Холандската кикбокс звезда Рико Верхувен не почива въпреки замръзените възможности за професионални двубои в резултат от глобалната пандемия от Коронавирус. Шампионът в тежка категория на най-големия промоутър в света на кикбокса – Глори продължава да поддържа тонуса на мускулатурата си с тежко кондиционно натоварване във фитнеса.

“Натискайте. Вероятно няма да бъдем на финала утре, но ако останем последователни и съсредоточени ще стигнем дотам, където искаме в даден момент”, подходи поучително Верхувен и публикува снимка, на която се вижда как вдига тежести от лежанка.

Последният бой на холандеца беше срещу мароканската легенда Бадр Хари. Рико спечели с технически нокаут след контузия на Хари. Двубоят беше изключително атрактивен и феновете останаха разочаровани от невъзможността на Бадр да довърши двубоя. Така Верхувен е с актив от две победи среу мароканеца, но и двете дойдоха в резултат на пекъсването на боевете, поради травма на “Лошото момче”. Верхувен, Бадр, феновете и всички експерти са на мнение, че трети двубой трябва да определи кой е властелинът на тежката дивизия в най-високото звено на кикбокса. Бадр вече е в залата и тренира на пълни обороти. За трилогия срещу “вечния” съперник обаче може да се говори едва след като ограниченията срещу разпространението на Коронавируса бъдат вдигнати и се направи добър анализ относно възможностите за организиране на такъв бой.