Ривалдо: Барселона трябва да привлече един или двама нападатели
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Легендата на "каталунците" призова клубът да се подсили в офанзивен план

Барселона трябва да опита да подпише с един или двама нападатели в трансферния прозорец през януари, ако има някаква амбиция да се бори за трофея в Шампионската лига. На това мнение е бразилската легенда Ривалдо, който защитаваше цветовете на отбора в периода 1997 – 2002 г.

Барса успя да попречи на капитана Лионел Меси да напусне, но пък Луис Суарес премина в Атлетико Мадрид. След гасенето на толкова много пожари и с недостиг на средства по време на пандемията на коронавируса, нямаше много движение на Камп Ноу.

Наставникът на тима Роналд Куман все още има на разположение звезден отбор, но възможностите му са изчерпани от злощастна контузия на тийнейджъра Ансу Фати. Тъй като 18-годишният младеж ще бъде доста време извън терените, а Меси и Антоан Гризман се стремят да си върнат топ формата, Ривалдо вярва, че трябва да се правят трансфери през зимата, за да може Барса да бъде конкурентна. Легендата на “блаугранас” каза пред Betfair: „Мислех, че Барселона трябва да подпише с нападател преди контузията на Ансу Фати, така че сега го мисля още повече.”

“Клубът трябва да се опита да подпише с един или двама нападатели, ако искат да се борят за Шампионската лига.”

Бразилецът добави: „Куман трябва да има повече възможности в атака, за да има състав, който е достатъчно решителен и състезателен в големи мачове, във важни сблъсъци. Ансу игра добре, набираше увереност и ставаше все по-влиятелен в отбора, отсъствието му е още едно главоболие за треньора.“

През зимата почти сигурно Барселона ще направи входящи трансфери. Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия е една от основните цели на катлаунците, които ще искат да вземат и Мемфис Депай от Лион, който се очакваше да бъде привлечен в клуба още през лятото, но до сделка не се стигна.