Рияд Марез е все по-близо до трансфер в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ако Марез подпише с Ал Ахли, то той ще бъде съотборник с вече бившия страж на Челси - Едуар Менди.

Рияд Марез е на път да си тръгне от „Етихад“, след като постигна върха в кариерата си и спечели требъл с екипа на “гражданите”. Дестинацията вече е добре позната и тя е Саудитска Арабия. Алжирецът е приел предложението от Ал Ахли и сега арабите са на ход да започнат преговори с европейския клубен първенец за 2023-та година.

Информацията на спортния журналист Руди Галети е, че саудитците са убедени за много бързото развитие на обстоятелствата и, че ще се споразумеят с ръководството на Сити за трансфера на шампиона от Висшата лига с Лестър и Сити. Към момента никъде няма спомената трансферна сума, а също така и какво възнаграждение би си спечелил със подписа си.

В началото на юни се започнаха спекулациите за евентуален трансфер на Марез в Ал Ахли, чийто президент замина за Лондон специално, за да разговаря с ръководителите на “гражданите” и засега предпоставките са, че не всичко е било напразно. От английския тим желаеха да задържат алжиреца, но и изглежда, че и той ще поеме към колонията от големи европейски звезди по пътя към новата атрактивна лига.

Ако Марез подпише с Ал Ахли, то той ще бъде съотборник с вече бившия страж на Челси – Едуар Менди. Те се опитаха да трансферират Лука Модрич, а след това и Серхио Рамос, като опитите им да доведат Жозе Моуриньо поне засега не се увенчаха с успех.