Рой Кийн: В Ман Юнайтед има истински напредък, но нещо липсва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако искаш да спечелиш лигата, трябва да започнеш да печелиш завързани мачове - това все още липсва на Манчестър Юнайтед", споделя легендата на "червените дяволи"

Манчестър Юнайтед спечели точка при гостуването си на Ливърпул във вчерашното дерби между двата отбора, като по този начин ‘червените дяволи’ останаха на върха в класирането на Висшата лига. Това бе още един добър резултат за тима под ръководството на Оле Гунар Солскяер. Все пак Юнайтед имат много работа за вършене, но се забелязва прогрес в последните шест месеца – това бе коментарът на бившия капитан на тима Рой Кийн.

Навлизайки във втората половина на месец януари, Ман Юнайтед е лидер в класирането на Висшата лига с 37 пункта и има две точки аванс спрямо отборите на Манчестър Сити и Лестър и три пред шампиона Ливърпул. Рой Кийн е на мнение, че тимът на Солскяер трябва да започне да печели двубои като този на “Анфийлд”, за да вдигне титлата в края на сезона.

“Прогресът, който този тим направи през последните 6 месеца и фактът, че се намира на върха в класирането, показва, че има истински напредък. Но следващата стъпка е най-трудна. Ако искаш да спечелиш Висшата лига, трябва да започнеш да печелиш такива завързани мачове. Това все още липсва на Манчестър Юнайтед. Генерално все пак съм доволен от това представяне. Отборът демонстрира добър характер. Защитната четворка бе на страхотно ниво”, заяви Кийн пред “Скай Спортс”.

Бившият му съотборник Гари Невил пък смята, че Манчестър Сити и Ливърпул все още са с по-големи шансове за титлата.

“Манчестър Юнайтед има малки шансове да стане шампион и те зависят от представянето на футболисти като Пол Погба, който трябва да продължи да играе по начина, по който го прави в изминалите 2-3 месеца”, споделя Гари Невил.