Рома не остави шансове на Парма и се класира на 1/4-финалите на “Копа Италия”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Рома е последният 1/4-финалист в турнира “Копа Италия”, след като победи Парма с 2:0 като гост в мач от 1/8-финалите на турнира. “Вълците” вкараха и двете попадения през второто полувреме като в герой за тима се превърна Лоренцо Пелегрини с 2 гола.

Наставникът на Рома – Пауло Фонсека, даде почивка на нападателя Един Джеко и атаката на гостите бе водена от Никола Калинич. Той имаше подкрепата на Юндер, Пелегрини и Пероти в предни позиции. Домакините от Парма пък бяха с всичко най-добро в тази среща, но не успяха да създадат достатъчно положения за гол, за да отбележат във вратата на Пау Лопес.

След нулево първо полувреме, втората част започна отлично за гостите от столицата. Никола Калинич асистира на Лоренцо Пелегрини в 49-ата минута за първото попадение. В 76-ата минута тимът на Рома получи правото да изпълни дузпа и Пелегрини пое отговорността, като 23-годишният полузащитник не сбърка от бялата точка и предреши крайния изход на срещата.

Въпреки ранните смени в тима на Парма, появилите се през второто полувреме Роберто Инглезе, Симоне Якапони и Деян Кулушевски не успяха да допринесат за подобряване на играта на отбора. Домакините не успяха да се върнат в мача и в крайна сметка Рома спечели с 2:0, за да се класира на 1/4-финалната фаза на Купата на Италия.