Рома подчини Лацио с два гола и си върна господството над Рим
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" със 100%-ва ефективност пред гола - две попадения от два шанса

Рома успя да победи Лацио в “Дерби де ла Капитале” от 37-ия кръг на Серия А. “Вълците” успяха да бъдат изключително прецизни пред вратата на “орлите” и от двете си най-добри положения стигнаха до двата гола за успеха.

Срещата на “Олимпико” започна доста нервно и за двата отбора, като интересни ситуации липсваха. В 31-та минута Мурики се зарадва, след като вкара топката в мрежата на Рома, но страничният съдия правилно беше вдигнал флага за засада.

В 42-та минута “вълците” поведоха. Хенрик Мхитарян показа отлично хладнокръвие и заби топката в мрежата на Рейна с удар без подготовка, за да даде ценен аванс на своя тим точно преди почивката.


След подновяването на играта, събитията на терена не се подобриха и надхитрянето продължи с пълна сила без нито един от двата отбора да се изнесе по-трайно в нападание или защита. Така се стигна до 78-та минута, когато Педро мина като на слалом между няколко защитника в синьо преди да забие топката в долния ляв ъгъл на вратата на Лацио за крайното 2:0!


В самия край Франческо Ачерби остави отбора си в намален състав след като си изкара втори жълт картон.

Така “вълците” остават на седмото място с 61 точки – на шест от днешния си съперник, който е и с мач по-малко от тях. Заубата за лациалите пък означава, че те изгубиха макар и малките си теоретични шансове да се борят за място в топ 4, тъй като вече имат само два мача да наваксат изоставане от осем точки от зона “Шампионска лига”.