Рома прегази Удинезе и изхвърли Ювентус от топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вълците" се доближиха на шест точки до лидера Милан

Рома изигра много силен мач и записа класическа победа с 3:0 срещу Удинезе в двубой от 22-ия кръг на Серия А. Жордан Верету бе големият герой за “вълците” с две попадения, а един гол добави Педро в заключителните минути на срещата на “Стадио Олимпико”.

С успеха в днешния двубой, “вълците” събраха ктив от 43 и са на на третата позиция, като задминаха с точка шампиона Ювентус. Тимът от Удине пък е на 14-о място с 24 пункта.

Двубоят започна по най-добрия начин за тима на Пауло Фонсека. Още в 5-ата минута домакините поведоха в резултата, след като Верету се разписа след асистенция на Мансини. Двадесет минути по-късно Рома получи дузпа заради нарушение на вратаря Мусо. Зад топката застана Верету и френският халф удвои аванса на домакините – 2:0. В 30-ата минута Ром вкара още един гол, но попадението на Лоренцо Пелегрини не бе зачетено след намесата на ВАР.

През втората част темпото на игра бе по-ниско, като Удинезе имаше повече шансове за гол. Но в третата минута на добавеното време на двубоя, испанското крило Педро вкара трето попадение за “вълците”, оформяйки крайния резултат 3:0.