Рома има желание да привлече защитник на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
24-годишният бранител Трево Чалоба е трансферна цел на "вълците"

Според информация на Gazzetta dello Sport, защитникът Трево Чалоба е обект на интерес от страна на Рома. Гигантите от Серия А искат да се подсилят с централен защитник през януарския трансферен прозорец. И те са се прицелили в 24-годишния футболист на Челси.

Трево Чалоба трябваше да изчака времето си, след като премина през академията на лондонкия гранд. Челси го изпрати под наем в Ипсуич Таун, Хъдърсфийлд и Лориен, преди да пробие в първия отбор. 24-годишният играч влезе в състава на “сините” през сезон 2020/21, като Томас Тухел му осигури редовно игрово време. Но изявите на Чалоба намаляха след напускането на Тухел. Той влизаше и излизаше от титулярния състав миналия сезон и не фигурира в плановете на Маурисио Почетино.

Чалоба все още не е играл за Челси, откакто аржентинецът пристигна преди старта на сезон 2023/24 поради контузия на подколянното сухожилие. Но той може би няма да играе много, след като е във форма и е на разположение. Междувременно Челси вероятно ще се опита да продаде 24-годишния помощник през януарския трансферен прозорец на фона на интереса към него.

Рома търси централен защитник за привличане през януарския трансферен прозорец. Гигантите от Серия А се притесняват поради състоянието на Крис Смолинг. Освен това англичанинът е на грешната страна на 30-те и наближава финалната фаза от кариерата си, така че е редно Рома да инвестира в централен защитник тази зима и се е прицелил в Чалоба от Челси.