Лудогорец удари Крумовград и се качи на върха в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" поведоха с точка пред Локо Пловдив, Черно море и ЦСКА

Лудогорец спечели домакинството си на Крумовград с резултат 1:0 на „Хювефарма Арена“ в среща от 16-ия кръг на родното първенство efbet Лига. Единственото попадение в мача вкара нападателят Квадво Дуа през първото полувреме.

С този успех воденият от Георги Дерменджиев отбор поведе в класирането на Първа лига. “Орлите” дръпнаха с точка пред Локо Пловдив, Черно море и ЦСКА при равен брой мачове с “моряците” и “червените”, докато “смърфовете” са изиграли среща повече.

След двата си гола във вратата на Славия през седмицата, Квадво Дуа продължи да бележи. Днес швейцарският нападател започна срещата от първата минута. В 16-ата той получи подаване от Спас Делев и прати топката в мрежата за 1:0.

В 35-ата минута Лудогорец можеше да удвои аванва си, но Благой Макенджиев отрази удар на Кайо Видал. Първото полуреме на „Хювефарма Арена” завърши с минимален аванс за ‘зелените’.

След почивката Лудогорец доминираше, като изпусна ситуации за втори гол. Доминик Янков и Кайо Видал не успяха да се разпишат в началото на частта. В 61-вата минута Макенджиев отрази удар на Текпетей.

Крумовград така и не успя да се противопостави и да стигне до изравнителен гол. Отборът инкасира трета поредна загуба и нещата за новака в Първа лига не върят добре. Отборът остана с 18 точки в актива си на 11-ото място.