Нотингам сложи край на серията си без победа с успех над Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Форест прекрати поредицата от шест мача без поражение на бирмингамци

Нотингам постигна изненадваща победа с 2:0 у дома срещу Астън Вила в мач от 11-ия кръг на Висшата лига. Бимингамци имаха доста по-голямо предимство на терена, но дори не успяха да вкарат попадение. Головете за домакините реализираха Ола Айна и Орел Мангала.

С този успех тимът на Нотингам сложи край на серия от шест мача без победа във Висшата лига. Форест нанесе първо поражение на Астън Вила от 27 септември насам, когато бирмингамци отстъпиха на Евертън в Купата на Лигата.

Двубоят на “Сити Граунд” започна по отличен начин за домакините. Ола Айна откри резултата в 5-ата минута с прецизен удар.

В 36-ата минута Николо Дзаниоло бе спрян от вратаря на Форест. Така Астън Вила се прибра с изоставане на почивката.

В началото на второто полувреме Орел Мангала вкара втори гол за Нотингам и постави отбора твърдо на пътя на победата. Астън Вила създаде доста повече шансове за попадение, но така и не успя да реализира на “Сити Граунд”. Муса Диаби бе най-близо до попадението в 68-ата минута.

С тази победа тимът на Нотингам събра 13 точки и е на 12-ото място в класирането на Висшата лига. Астън Вила пък остана на 5-ото място с 22 пункта, като има само две точки аванс пред шестия Нюкасъл.