Манчестър Юнайтед е аут от битката за Флориан Виртц
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси и Ливърпул са сред фаворитите в надпреварата за подписа на звездата на Байер Леверкузен

Според информация на The ​​Daily Star, тимът на Ливърпул се е присъединил към Челси в надпреварата за подписа на плеймейкъра на Байер Леверкузен – Флориан Виртц, а младежът е пренебрегнал Манчестър Юнайтед.

През сезон 2023/24, 20-годишният футболист на Леверкузен е в страхотна форма, регистрирайки шест гола и девет асистенции в 15 мача във всички състезания. Като цяло той е натрупал 29 гола и 39 асистенции в 118 мача, откакто направи своя дебют за “аспирините” през сезон 2019/20.

Играейки предимно като номер 10, неговата форма привлече вниманието на най-добрите европейски клубове. Челси е сред множеството английски клубове, които са най-заинтересовани да подпишат с Виртц, като профилът на германеца се смята, че пасва идеално на плана на “сините” за големи инвестиции в млади звезди.

Ливърпул също влиза в битката за звездата на Байер Леверкузен. Смята се, че Юрген Клоп е голям почитател на германския национал. Клоп се опитва да използва сериозните си връзки в германския футбол, за да вземе талантливия халф на “Анфийлд”.

Манчестър Юнайтед също проявява интерес към Вирц, но вече не е на сцената. Според информациите, “червените дяволи” са имали интерес към футболиста, след като Ралф Рангник работи в клуба. Футболистът на Байер Леверкузен обаче няма интерес да премине в Юнайтед и те отпадат от битката за подписа му.