Ювентус оцеля срещу Фиорентина и взе важни три точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" с четвърта поредна победа на нула в Серия А

Mач, игран от Фиорентина, но спечелен от Ювентус – така може да се определи двубоят на “Стадио Артемио Франки” от 11-ия кръг на Серия А в неделя вечер.

“Бианконерите” постигнаха победа с 1:0 във Флоренция, благодарение на попадението на Фабио Мирети през първото полувреме. За Ювентус това бе четвърта поредна победа в Серия А и шести последователен двубой без допуснато попадение. Гостите от Торино се върнаха на две точки зад лидера Интер.

Отборът на Винченцо Италиано претърпява трета поредна загуба в Калчото. Фиорентина остана със 17 пункта на 8-ото място в таблицата.

Домакините ще съжаляват за загубата, тъй като бяха много по-активният отбор на “Стадио Артемио Франки”. Ранното попадение на Фабио Мирети в 10-ата минута не смути “виолетовите”, които изиграха много силен мач, но направиха куп пропуску пред вратата на съперника.

В 29-ата минута Войчех Шчесни направи страхотно спасяване при удар на Николас Гонсалес. В края на полувремето Криситано Бираги и Лука Раниери пропуснаха да отбележат за “виолетовите”.

В началото на втората част Федерико Киеза имаше шанс да удвои аванса на гостите. Това бе и една от малкото ситуации за гол за Юве. Фиорентина доминираше напълно, но така и не успя да вкара изравнителеен гол. Възпитаниците на Винченцо Италиано ще трябва да си направят изводите, тъй като в трети пореден двубой в Серия А не успяват да вкарат гол.