България ще домакинства на Унгария на “Колежа” без публика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
По препоръка на УЕФА срещата ще се играе при закрити врати

Европейската футболна централа взе важно решение за квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, която ще се проведе на 16 ноември. УЕФА прати официално писмо до Българския футболен съюз, с което препоръчва двубоят да се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врати, съобщава сайтът на футболната ни централа.

Като причина за изненадващото решение е изтъкната високата оценката на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Както е известно, българските фенове готвят протести против управлението на президента на БФС Бориаслав Михайлов.

Заради получени сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на централата поискаха формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз. След допълнителна комуникация с Унгарската футболна федерация бе взето решението европейската квалификация да се проведе на 16 ноември, четвъртък, от 19:00 часа, на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив при закрити врати.

По-ранното начало на мача е съобразен с програмата за пътуване на гостите от Унгария, които ще заминат за родината си веднага след края на двубоя на 16 ноември.

Вижте всички футболни новини от 7sport.net