Рома преклони глава пред шампиона Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" спечелиха с 3:1 двубоя от 36-ия кръг

Спечелилият титлата в Серия „А“ Интер се наложи с 3:1 над гостуващия Рома в двубой от 36-ия кръг на шампионата. Точни за „нерадзурите“ бяха Брозович, Весино и Лукаку, докато за „вълците“ се разписа Мхитарян. След успеха Интер има в актива си 88 точки, докато Рома остава на 7-ото място с 58 точки.

Резултатът бе открит от домакините след 11 минути игра. Дармиан получи отдясно, след което комбинира с включващия се Брозович, който засече около точката за дузпа и с премерен шут по земя прати в долния ляв ъгъл.

Пет по-късно Лукаку спря с гърди за Весино, който пропиля чисто положение, но и имаше отсъдено нарушение от страна на белгиеца.

В 20-ата Лукаку получи в предни позиции, в първия момент се справи с Дарбо, но затвори ъгъла си за удар и върна назад към включващия се Весино, който стреля точно извън наказателното поле и удвои преднината на Интер.

В 28-ата Алексис Санчес стартира бърза контраатака от половината на Интер, като в близост до наказателното поле чилиецът бе фаулиран от Сантон, който се размина само с жълт картон.

Три по-късно  Джеко изведе отлично Мхитарян, като арменецът веднага шутира в движение и въпреки намесата на Фузато кълбото се оплете в мрежата – 2:1.

Малко след попадението Санчес направи префектен пас с пета за Весино, който пропусна да върне аванса от два гола на Интер и би във вратаря.

Късметът покри домакините в 56-ата минута, когато Джеко овладя с гръб към вратата, обърна се бързо и стреля, но кълбото срещна гредата.

В 65-ата Кристанте засече с глава пас отдясно на Мхитарян, а вратарят на Интер успя само да изгледа топката, която мина покрай гредата.

В 77-ата минута Антонио Конте взе решение да замени Лаутаро Мартинес, който в 36-ата влезе на мястото на контузилия се Алексис Санчес. Аржентинецът бе крайно недоволен от смяната и не сдържа нервите си, излизайки извън терена.

В последната минута от редовното време „нерадзурите“ организираха бърза контра, при която Хакими подаде на Лукаку и белгиецът не сгреши на празна врата, оформяйки крайното 3:1.